Grupul Renault în România înseamnă 3% din PIB-ul țării, 8% din exporturi și colaborarea cu circa 1.000 de furnizori locali. De la privatizarea companiei am investit în România 2,5 miliarde de euro și avem o echipă de profesioniști compusă din 16.700 de oameni. Noul Duster, pe care tocmai îl lansăm, este mândria fiecărui angajat Dacia, dar și a companiei și a întregii industrii auto românești“, a spus oficialul companiei.

Pe locul secund s-a clasat, în acest an, divizia din România a grupului Robert Bosch, unul dintre cei mai mari angajatori din Transilvania. Directorul său general, Mihai Boldijar, a ținut să transmită celor prezenți la Gala Capital că „firma Robert Bosch împlinește anul acesta 130 de ani, astfel încât momentul în care am primit această distincție este foarte important. În România, avem o istorie de 24 de ani și am investit, în total, 330 de milioane de euro.

Această sumă e o dovadă de încredere a concernului în divizia din România. Consider că această diplomă este pentru toți cei 5.000 de colegii din cele cinci entități din țară“, a conchis oficialul companiei.

John Oldham, președintele Ford România, a primit premiul trei al categoriei și a declarat că „uzina din Craiova trece printr-o transformare majoră atât în termeni industriali, cât și în cei legați de produs și, desigur, de oameni. Una dintre zonele-cheie este investiția de peste 1,2 miliarde de euro făcută de noi la Craiova. Sunt bucuros să anunț că am început deja producția noului EcoSport, un vehicul foarte bun. La finalul acestei luni, vom ajunge cu noile recrutări din acest an la 1.700 de persoane“, spus preşedintele Ford România.