Premierul Nicolae Ciucă a declarat că soluţia pentru servicii medicale mai bune la nivelul Judeţului Vrancea nu este alta decât construirea unui spital nou.

El a precizat că există posibilitatea ca prin Programul Operational Sănătate și prin fonduri împrumutate de la Banca Europeană de Investiţii, să fie găsite soluții de finanţare pentru acest spital.

”Am discutat despre spitalul judeţean, chiar am zăbovit pentru detaliile tehnice. Sunt aici autorităţile locale şi am înţeles, discutăm de un spital din anii 70”, a spus premierul la Focşani.

Spitalul poate fi construit cu fonduri împrumutate

El a precizat că ”soluţia pentru servicii medicale la nivelul Judeţului Vrancea nu este alta decât un nou spital”.

”Ca atare, împreună cu autorităţile locale, cu cele guvernamentale, avem posibilitatea ca prin Programul Operational Sănătate si prin fonduri împrumutate de la Banca Europeană de Investiţii, să găsim finanţare pentru acest spital”, a arătat şeful Executivului.

Și la Caraș Severin se va construi un spital nou

Și la Caraș Severin există discuții pe tremas unui spital nou, după cum a anunțat președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela. „Nici acum nu aș fi abordat acest subiect, dar văzând ultimele știri negative despre SJU, doresc să aflați și vești bune despre sănătatea din Caraș-Severin: Astăzi pot anunța că DA… Se va construi un spital nou județean în municipiul Reșița, investiție ce va fi introdusă pentru finanțare în Lista de Spitale noi în România!

Așa cum am stabilit în ultima ședință a conducerii Partidului Național Liberal condusă de către președintele Nicolae Ciucă, Premier al României, noua construcție a spitalului din Banatul de Munte va fi susținută și asumată de către PNL în programul guvernamental legat de infrastructura sanitară nouă. Doamne ajută și să fie cu folos pentru Viață!

Să punem umărul toți, împreună, la… sănătatea Sănătății din prezent! (…) Ce se întâmplă acum la Spitalul din Reșița este dăunător sănătății cărășenilor, iar boala nu caută pe nimeni după carnetul de partid… De la o problemă gravă și de fond, care este vitală pentru sănătatea cărășenilor, unii politicieni tratează subiectul, din păcate, ca pe un meci de tenis disputat între două persoane”, a îndemnat liderul PNL Caraș-Severin.