"Partenerii noştri europeni m-au făcut să înţeleg clar că vor să mergem înainte cu negocierile pentru ieşire", a explicat primul ministru britanic, exprimându-şi acordul.

"Este timpul să o facem, să părăsim UE şi să construim Marea Britanie autonomă şi independentă pe care poporul britanic a cerut-o", a pledat Theresa May, confirmând că va invoca art.50 "înainte de sfârşitul acestei luni".

Premierul britanic Theresa May i-a avertizat joi pe omologii săi europeni că Regatul Unit nu va continua să livreze "sume mari" pentru bugetul UE după Brexit, reiterându-şi voinţa de a declanşa procedura de separare până la sfârşitul lunii, potrivit AFP.

În cursul ultimului său summit al UE înainte de termenul pe care şi l-a stabilit (31 martie), premierul britanic a afirmat că vrea 'să meargă înainte cu desprinderea de UE', cu aprobarea celorlalţi şefi de stat şi de guvern reuniţi în aceste zile la Bruxelles.

Bruxellesul ar putea cere britanicilor 'o factură de ieşire' din UE ajungând până la 60 miliarde de euro, potrivit mai multor surse europene. Această sumă ar corespunde angajamentelor asumate deja de Londra cu privire la contribuţia la bugetul UE.

"Este clar că atunci când alegătorii au votat în 23 iunie 2016 ca noi să ieşim din UE, ei au votat pentru a nu plăti mai târziu sume mari către Uniunea Europeană în fiecare an", a avertizat Theresa May în cursul unei conferinţe de presă. 'Şi, bineînţeles, când vom părăsi Uniunea Europeană, acesta va fi cazul', a insistat Theresa May. AGERPRES