„Este minunat să vedem că liderii industriei LTE Ericsson și Qualcomm Technologies susțin comercializarea rapidă a serviciilor Gigabit LTE”, a spus Mike Wright, Group Managing Director Networks, Telstra. „Micșorând perioada de timp dintre testele de laborator și disponibilitatea comercială, vom reuși să aducem mai repede pe piață aceste dispozitive, oferindu-ne posibilitatea să îmbunătățim experiența utilizatorilor, aspect care va deveni din ce în ce mai important pe măsură ce ne apropriem de era 5G.”

Disponibilitatea comercială a dispozitivelor LTE capabile să susțină viteze de 1Gbps va fi asigurată de NETGEAR, care se află într-un stadiu avansat în ceea ce privește dezvoltarea acestora. NETGEAR a lansat deja câteva dispozitive LTE-Advanced care suportă viteze de descărcare LTE de 600 Mbps.

La începutul acestei luni, Ericsson a anunțat și un nou sistem de radio software și hardware care suportă o rată maximă de download de 1Gbps, iar Qualcomm Technologies a anunțat modemul Snapdragon X16 LTE, pentru a se adresa oportunităților de dezvoltare a rețelelor LTE și pentru a susține evoluția operatorilor către 5G.