Potrivit sursei citate, şoferii pot de acum să afle în doar cinci minute care este cea mai convenabilă poliţă CASCO pentru maşina lor, odată cu lansarea primului calculator CASCO din România. Calculatorul compară preţurile mai multor asiguratori în timp real, oferind utilizatorilor cele mai bune costuri de pe piaţă. Totodată, şoferii vor putea achiziţiona imediat poliţa dorită, care le va fi livrată gratuit, prin curier.

Calculatorul CASCO a fost lansat de Pintilie Broker de Asigurare (PBA), deţinătorul rca-ieftin.ro şi asiguratorii.ro, oferind tarife de la patru companii de asigurări: Generali, Astra, Omniasig şi Euroins.

Serviciul oferă, în timp real, mai multe tarife comparative, dintre care conducătorul auto să poată alege cea mai convenabilă opţiune.

Şoferul va completa mai întâi informaţiile referitoare la vehiculul care va fi asigurat, apoi va bifa detaliile despre poliţă (de când să fie valabilă, dacă doreşte să conţină sau nu franciză etc), după care vor fi cerute câteva informaţii referitoare la şofer.

‘Am lansat calculatorul CASCO ţinând cont de cerinţele şi nevoile celor 50.000 de clienţi de pe internet, care îşi doreau să poată afla dinainte care este preţul pentru poliţa CASCO şi astfel să poată alege dintre mai multe companii de asigurare. Avantajul este timpul în care un şofer poate afla atât preţul final, cât şi valoarea la care maşina lui va fi asigurată. Pe viitor vom introduce tarife şi de la celelalte societăţi de asigurare’, a declarat directorul de marketing şi comunicare PBA, Valentin Radu.

Acesta a mai spus că un alt avantaj major este reprezentat de faptul că asigurarea poate fi comandată de acasă.

Pintilie Broker de Asigurare este cel mai important jucător de pe piaţa de asigurări online din România prin site-urile asiguratorii.ro şi rca-ieftin.ro, acesta din urmă înregistrând peste 1.500.000 de vizitatori unici de la înfiinţare. În 2010, Pintilie Broker de Asigurare a intermediat prime brute subscrise în valoare totală de 23,15 milioane lei.