Profesorul doctor Irinel Popescu este unul dintre cei mai apreciați chirurgi din lume, pe zona digestivă și este extrem de apreciat la nivel internațional.  El a înființat, în premieră în România, trei programe de transplant hepatic, la Spitalul Fundeni, la Spitalul Clinic Sfânta Maria, ambele în București, dar a fondat unul similar și la Iași, iar zilele acestea pacientul cu numărul 1000 s-a bucurat de o nouă reușită operatorie.

Renumitul chirurg a uimit experții de talie mondială cu talentul lui în medicină. „A fost impresionant, este un chirurg foarte bun. De la început a știut ce să facă. Este un chirurg foarte experimentat, știa să opereze laparoscopic și a înțeles imediat că robotica este calea viitorului. Nu este ușor să efectuezi o rezecție hepatică, dar el a realizat o astfel de operație din ziua 2 de training”, a povestit unul dintre cei mai celebri chirurgi din lume, Prof. dr. Konstantinos Konstantinidis.

“Cred că puțini sunt creștinii ortodocși, practicanți, care știu că există o rugăciune specială pentru ca Dumnezeu să le scoată în cale un medic profesionist potrivit suferinței fiecăruia: aceasta o rosteam permanent când am primit un mesaj prin care mi se recomanda un medic: prof. dr. IRINEL POPESCU. Acestui om -”mâna lui Dumnezeu”, vreau să-i dedic câteva gânduri: recunoștința nu se poate exprima în cuvinte căci fiecare o simte și o trăiește în funcție de propria conștiință, de propria sensibilitatea emoțională.

Mă plec în fața dăruirii și profesionalismului Domniei Voastre, cu admirația și prețuirea mamelor care și-au putut mângâia și strânge în brațe copii, din nou, și a soților care și-au putut împlini, în continuare, viața de familie. Deasemenea, mă fac mesagera recunoștinței și a fiului meu Ștefan Teodor ”o minune ulterioară acestui transplant” care este mărturie vie că ”există viață după moarte”, a fost mesajul Claudiei, una dintre pacientele doctorului Irinel Popescu, care a fost operată în anul 2006.