România are aproximativ 3,5 milioane utilizatori de telefoane inteligente, iar numărul este în creştere rapidă. Acest lucru combinat cu un grad redus de utilizare a cardurilor bancare (0,6 carduri/persoană) oferă condiţiile pentru acceptarea rapidă a plăţilor mobile.

‘Suntem încântaţi că Garanti Bank poate introduce sistemul SEQR Mobile Payments pe piaţa românească într-un timp atât de scurt. România are un sector bancar în creştere rapidă şi nu are inerţiile structurilor bancare mature, ceea ce este un avantaj important’, a declarat directorul Seamless, Peter Fredell.

Potrivit acordului convenit de cele două părţi, Seamless va primi un comision pentru fiecare plată mobilă efectuată de clienţii Garanti Bank. Utilizarea serviciului SEQR este gratuită pentru consumatori, singurul cost perceput fiind costul bunurilor achiziţionate.

Grupul Garanti este deţinut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), cea de a doua bancă privată ca mărime din Turcia, după active. Garanti România a înregistrat un profit net consolidat de 9,9 milioane de euro, în trimestrul unu 2013, în creştere cu aproape 70%, faţă de aceeaşi perioadă din 2012. Veniturile nete consolidate ale grupului au urcat la 45,4 milioane de euro, în creştere cu 62%, comparativ cu primul trimestru de anul trecut.