Premieră în România: ING Bank lansează cardurile virtuale, care sunt din ce în ce mai utilizate în lume, pe măsură ce furnizorii de servicii bancare încep să le facă disponibile.

Cardurile virtuale sunt un instrument comod de plată, având în vedere că emiterea nu necesită nicio deplasare sau nu ești nevoit să aștepți curierul pentru a primi cardul fizic.

Premieră în România! Scoți bani de la bancomat fără card

ING Bank România își continuă strategia axată pe digitalizare și lansează săptămâna aceasta cardurile virtuale pentru clienții persoane fizice.

Este o premieră în România, ING fiind prima bancă care oferă o variantă virtuală pentru toate tipurile de carduri VISA prezente deja în portofoliul băncii, de la cel de debit în lei ori euro până la cel de credit.

Cardurile virtuale sunt emise instant și gratuit, direct din Home’Bank. Pot fi utilizate imediat ca un card normal pentru tranzacții online, folosind detaliile cardului afișate în Home’Bank, sau direct la POS prin Apple Pay sau Google Pay, folosind telefonul mobil.

Ele se alătura soluției ING Pay, care permite deja plățile la POS pentru deținătorii de telefoane cu sistem de operare Android.

Pentru clienții care au nevoie de cash, ING Bank oferă în prezent posibilitatea de a retrage sume mici de la bancomatele proprii, prin generarea unui cod în Home’Bank.

Cardurile virtuale sunt din ce în ce mai utilizate în lume, pe măsură ce furnizorii de servicii bancare încep să le facă disponibile.

Pentru clienții ING Bank România, cardul virtual este o confirmare a faptului că banca poate fi pe telefon, oriunde și oricând, fără a mai fi nevoie de portofel.

Transformare pe piața cardurilor

”Suntem martorii unei transformări a pieței cardurilor pe care România a intrat acum 25 de ani și, pentru prima dată, nu mai vorbim despre plastic. Ci, credem noi, despre viitorul cardurilor, care va fi preponderent virtual.

Anul acesta am făcut o serie de pași spre digitalizarea plăților, precum funcționalitatea de a copia detaliile cardului din aplicația de mobile banking, însă cardurile virtuale sunt următorul nivel pentru noi și clienții noștri.

Ele sunt un instrument comod de plată, având în vedere că emiterea nu necesită nicio deplasare sau nu ești nevoit să aștepți curierul pentru a primi cardul fizic. Le activezi și începi să le folosești în secunda doi.

Mai mult, acestea oferă mai mult control asupra propriilor finanțe și o măsură de siguranță în plus pentru plățile online. Iar în ceea ce privește sustenabilitatea, ce card poate fi mai prietenos cu mediul decât cel care nu există fizic?”, a declarat Roxana Petria – Tribe Lead Customer Engagement, ING Bank România.

Fără taxe de emitere sau administrare

Cardurile virtuale ING Bank nu au taxe de emitere sau administrare şi pot fi ataşate oricărui cont de lei sau euro, în funcţie de preferinţe. Ele sunt disponibile în Home’Bank începând cu 23 august.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci.

ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.