Previziuni sumbre pentru această iarnă! Va trebui să ne descurcăm singuri. Un cunoscut analist avertizează

Analistul economic Mircea Coșea a vorbit la Antena 3 despre criza economică din România. Acesta este de părere că oamenii vor fi nevoiți să se lupte pentru supraviețuire, acuzând, totodată, actuala guvernare de nepăsare atât în ceea ce privește pandemia, cât și în ceea ce privește creșterile bruște de prețuri.

„Este dur cuvântul a supraviețui, în condițiile în care suntem o ţară europeană, membră UE, NATO. Când ni se spunea acum două luni de zile că avem cel mai mare nivel de trai din Europa, cu cele mai bune preţuri, că pandemia a fost învinsă.

Adevărul este că va trebui să ne luptăm pentru supraviețuire pentru că, toate aceste creşteri de preţuri de rate, la combustibil, la utilități, toate astea afectează enorm veniturile populației, în condițiile în care nu se întrevăd niciun fel de creşteri în viitor sau dacă sunt vor fi infime, nu pot să balanseze aceste creşteri”, a spus profesorul Mircea Coşea.

Mircea Coșea: Care guvern

Profesorul Mircea Coșea a fost întrebat dacă românii vor fi nevoiți să se descurce singuri sau dacă ar trebui să aștepte ajutor de la Guvern. Răspunsul acestuia a fost imediat și surprinzător: ”Care guvern?”.

„Nu avem guvern şi nu o să avem în viitor. Iar dacă o să avem tot Guvernul Cîţu, păi atunci va trebui să ne luăm singuri soarta în mâini să devenim proprii noştri miniștrii de finanțe, ai învățământului pentru că trebuie să ne gospodărim şi să ne protejăm singuri.

În momentul de faţă instituțiile statului nu pe protejează ca cetățeni, nici în faţa pandemiei, nici în faţa acestor creşteri extraordinar de mari şi bruște la tot ceea ce înseamnă viaţă.

Şi atunci, va trebui să luptăm singuri, să ne gospodărim mai bine cu foarte mari sacrificii şi să sperăm că vom ieşi din iarnă bine aşa cum se întâmplă în țările dezvoltate, a spus profesorul Mircea Coşea, analist economic, la Antena 3.