Mircea Creţu, prefectul judeţului Sibiu, a fost testat şi confirmat pozitiv cu COVID-19, potrivit unui anunţ făcut, luni seara, de către Prefectura Sibiu.

Conform sursei citate, Mircea Creţu a primit rezultatul testului luni seară. Reprezentanţii Prefecturii au transmis că vor reveni marţi cu mai multe detalii. „Aveți grijă de sănătatea voastră și protejați-vă”, a fost mesajul transmis cetăţenilor de către instituţia sibiană.

De la începutul pandemiei, în judeţul Sibiu au fost confirmate infectate cu SARS-CoV-2 5.813 persoane, din care 152 în ultimele 24 de ore, iar incidenţa înregistrată la 14 zile este de 4,04 cazuri la 1.000 de locuitori, notează Agerpres.

Prefectul Mircea Creţu, contestat după criticile aduse unui medic de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

În urmă cu o săptămână, prefectul judeţului Sibiu s-a arătat deranjat de apelul făcut de un medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU, care cerea mai multe paturi pentru bolnavii infectaţi.

„Nu vă supăraţi, doamna doctor sau director ce sunteţi. Nu vă supăraţi, acest lucru nu ştiu dacă face obiectul întâlnirii noastre. Mâine la ora 13:00 avem întâlnire cu toţi managerii, inclusiv cu Ambulanţa. Veniţi atunci cu propuneri. Pe cuvânt! Ne facem de toată minunea ce spuneţi dumneavoastră acum. Auziţi, doriţi să vă spun şi eu nemulţumirile mele acum şi referitor la Ambulanţă şi la spitale?

Auziţi? Acum faceţi ca şi cum aţi fi de la presă, pe bune. Acum ştiţi pentru prima dată sau e prima zi când vă daţi seama că vă mai trebuie paturi?”, a fost replica halucinantă a prefectului Mircea Creţu pentru medicul Voichiţa Halmaghi.

Ulterior, prefectul şi-a cerut scuze în mod public pentru aceste declaraţii: “Am avut o discuție cu doamna doctor Halmaghi față de care mi-am cerut scuze pentru reacția de ieri, a fost o situație regretabilă. Totodată, țin să îi mulțumesc doamnei doctor pentru înțelegerea și profesionalismul pe care mi le-a arătat.”

Târgul de Crăciun, anulat în municipiul Sibiu

Târgul de Crăciun de la Sibiu din acest an a fost anulat din cauza creşterii alarmante a infectărilor cu noul coronavirus. Incidenţa cazurilor în municipiul Sibiu a ajuns la 6,03 cazuri la mia de locuitori.

„Ştim că vă aşteptaţi ca dintr-o zi într-alta să ne vedeţi instalând căsuţele în centrul oraşului, însă am luat decizia să suspendăm organizarea Târgului de Crăciun. Evoluţia pandemiei este îngrijorătoare, şi orice risc, cât de mic, trebuie eliminat. Ne-am fi dorit să organizăm evenimentul, să încercăm să salvăm ce se poate măcar din Crăciun în acest an ciudat, iar potrivit reglementărilor în vigoare puteam organiza evenimentul.

Ne-am decis, însă, să eliminăm orice fel de risc, oricât de mic ar fi, în speranţa că ne putem aduce contribuţia la încetinirea creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ceva ce ar trebui să facem cu toţii, în această perioadă. Noi suntem pregătiţi să organizăm evenimentul, în cazul în care situaţia se va îmbunătăţi vom regândi această decizie, până atunci, aveţi grijă de voi”, a fost mesajul organizatorilor.