Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și parlamentar PSD, are o previziune sumbră pentru următoarea lună. Potrivit acestuia, în cea de a doua jumătate a lunii septembrie numărul infectărilor cu noul coronavirus va exploda.

Totodată, el a vorbit și desrep atitudinea Guvernului în fața pandemiei. Rafila susține că atât ministrul Sănătății cât și premierul țării a luat decizii care accelerează transmiterea infecției.

“Virusul nu se transmite dacă stăm destul de departe unul față de celălalt, ceea ce nu e cazul. În perioada următoare o să asistăm la o creștere accelerată a numărul de cazuri. Am avut o politică de accelerare a transmiterii acestei infecții. Așteptăm a doua jumătate a lunii septembrie.

Florin Cîțu, Dan Barna, doamna Mihăilă ar trebui să își asume această politică de accelerare a transmiterii. Dânșii au luat decizii care vor accelera transmiterea infecției iar consecințele sociale și economice cred că trebuie asumate și să își dea demisia de exemplu”, a spus Rafila la B1 Tv.

Campania de vaccinare este un eșec

Reprezentantul României la OMS a mai adăugat că în final Guvernul nu a făcut nimic să oprească pandemia, iar campania de vaccinare s-a dovedit a fi un mare eșec. Mai exact, numărul persoanelor vaccinate este din ce în ce mai mic, deși există reguli stricte în legătură cu călătoriile internațioanale.

El a amintit de litoralul românesc și cel bulgăresc, unde cei mai mulți români preferă să meargă fără restricții, adăugând că nu s-a luat nicio măsură legată de numărul persoanelor care trebuie să stea pe plajă care sau care pot participa la manifestații publice fără mască.

”Nu au făcut nimic ca să oprească transmiterea. Campania de vaccinare suntem cu toții de acord că a fost un eșec, practic tot mai puține persoane se vaccinează, cu toate că există o situație legată de călătoriile internaționale. Cu toate că lumea s-a orientat dacă ne uităm la litoralul românesc sau bulgăresc. 7.500 de persoane la manifestații publice fără mască, niciun fel de reglementare pentru folosirea plajelor”, a mai precizat Alexandru Rafila.