Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sinaia, deschiderea celei de a IX-a ediţii a patinoarului "Arctic Park Sinaia" din Parcul ‘Dimitrie Ghica’ este programată să aibă loc la ora 17.00.

Patinoarul mobil care va rămâne deschis până în luna martie este dotat cu instalaţie de iluminat şi sonorizare, programul de funcţionare a acestuia fiind zilnic între orele 9:00 şi 23:00.

Preţul unui bilet de intrare este de 15 lei, închirierea unei perechi de patine costă 15 lei / 90 minute, iar locuitorii oraşului Sinaia au acces gratuit pe patinoar, în fiecare săptămână, de luni până joi, între orele 17:30 şi 19:00.

"Alături de schi, patinajul ne oferă acel frumos sentiment de zbor! Îmi place să mă întâlnesc pe gheaţă cu oamenii care ştiu să simtă libertatea. Mişcarea în aer liber nu are limită de vârstă Sunteţi invitaţi cu toţii: copii, părinţi şi bunici să ne bucurăm împreună de frumuseţea patinajului", a declarat, potrivit comunicatului, primarul Vlad Oprea.

Deschiderea oficială a sezonului de iarnă la Sinaia, care era programată să aibă loc la data de 20 decembrie, a fost amânată din cauza lipsei zăpezii. Autorităţile au explicat că se doreşte ca evenimentul să fie unul special, aşa cum i-au obişnuit până acum pe sinăieni şi pe turişti.

Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia în acest weekend, pe Valea Prahovei, în staţiunile Buşteni Buşteni, pe pârtia Kalinderu I, şi Azuga, unde sunt deschise patru pârtii.
Sursa: Agerpres