Toate reformele din Educație s-au dovedit a fi ineficiente tocmai pentru că sistemul este unul prăfuit, educatorii și profesorii nu se mai ridică la așteptările copilului, iar școala a devenit un adevărat pat al lui Procust. Efectul asupra societății: oameni timorați, nesiguri pe ei, fără spirit întreprinzător, debusolați.

Din fericire apar tot mai multe alternative la Educația de stat.  Sunt inițiative private, interesate cu adevarat de schimbare  –  interesate de copil, de ce poate el să facă. Unde micuţii sunt învăţaţi să fie modeşti şi politicoşi, astfel încât să nu îi deranjeze pe cei din jur. O altă valoare care le este insuflată copiilor de mici este respectul pentru cel de lângă ei, pentru locul în care trăiesc şi pentru societate. O astfel de inițiativă este și grădinița Karin’s Kids Academy Băneasa.

Anteprenor încă de la 17 ani, Dan Prediger a avut numeroase business-uri, atât în România cât și în SUA, dar s-a oprit, în final, la un business în educație, grădinița Karin’s Kids Academy Băneasa, care și-a deschis porțile în 2017, după o investiție de 4,5 milioane de euro.

Ce aflați, din interviul cu Dan Prediger, pe scurt:

>> Ce l-a determinat să investească într-un business în educație;

>> Pe ce se bazează conceptul afacerii lui? Și cât a durat de la idee până la implementare;

>> Care sunt particularitățile afacerii, dar și care au fost obstacolele pe care le-a întâlnit în dezvoltarea businessului;

>> Cât costă să-ți duci copilul la Karin’s Kids Academy Băneasa;

>> Cele mai frecvente greşeli pe care părinţii le fac în educaţia copiilor

>> Ce noi investiții pregătește antreprenorul.

Cei trei investitori, Dan Prediger, Florentin Oprea și Andreea Dumitru au apelat la mai mulți specialiști în arhitectură și pedagogie care să lucreze la dezvoltarea unui sistem care să îmbine nevoile copiilor cu natura. În plus, aceștia au vizitat grădinițe din SUA, pentru a se documenta cat mai bine și pentru a veni cu un concept unic atât pentru România, cât și pentru Europa.