Absolventă de ASE, Dana Petcu a făcut primii pași în lumea antreprenoriatului chiar în timpul facultăți. A înființat, împreună cu un coleg, o firmă de distribuție de pantofi, însă lucrurile nu au ieșit așa cum și-au propus, astfel că la scurt timp a renunțat să-și constriască o carieră în antreprenoriat. S-a angajat într-o companie de distribuție de cosmetice, unde timp de peste un deceniu a urcat treaptă cu treaptă, ajungând să dețină postul de director de marketing și vânzări. De aici și până la actuala funcție a fost doar un mic pas, întrucât a fost contactată direct de oficialii Dior din Franța.

“De multe ori nu poţi conta doar pe tine sau pe echipă. Eu cred că mediul extern este cel care dictează, astfel că un element important este anticiparea unor tendinţe. Aici e importantă încrederea în evaluarea realităţii, realitate care diferă de la zi la zi, de la un individ la altul”, spune Dana Petcu, cu mențiunea că  folosește ambele strategii în funcţie de situaţie. “Sunt bucuroasă că fac parte dintr-o companie şi grup în care creativitatea şi spiritul antreprenorial sunt valori importante, nu doar declarative, aşa că îndrăznim adesea”, explică Dana Petcu. Timpul și-l împarte cu mare delicatețe, întrucât a conduce o filială a unui gigant în parfumuri și cosmetice nu înseamnă că “doar miros parfumuri şi mă machiez”. “Fiind vorba de o activitate de distribuţie, temele zilnice se referă la stocuri, logistică, formare/pregătire, merchandising, promovare (media, PR), muncă în echipă şi multe alte aspecte ce ţin de administrarea unei companii”, spune Dana Petcu.  

Legi personale de business

1. Fii cea mai etică persoană pe care o cunoşti!
2. Nu contează funcţia pe care o deţii!
3. Cuvintele noastre pot inspira sau pot distruge. Trebuie alese cu atenţie!
4. Citeşte reviste pe care nu le citeşti de obicei. Stai de vorbă cu oameni cu care în general nu vorbeşti. Mergi în locuri pe care în mod normal nu le vizitezi. Evadează din zona de confort – astfel vei fi în pas cu noutăţile.
5. Fii recunoscător pentru întâmplările inopinante din viaţa ta. În acestea constă evoluţia şi excelenţa unei persoane.