Weil Alois crede că ar putea fi chiar cel mai bătrân florar din România. La cei 91 de ani împliniți, bărbatul susține că a cultivat milioane de plante. Pe toate le-a îngrijit cât e ziua de lungă în serele construite în gospodăria sa, potrivit jurnalaradean.ro.

Cel mai bătrân florar din Arad lucrează de 75 de ani

Weil Alois a descoperit pasiunea pentru cultivarea florilor pe când era adolescent. În urmă cu 75 de ani, spune că „furat”de la tatăl său, care a înființat o seră în 1921. Își amintește că, la mijlocul anilor 30, familia sa a avut chiar și o florărie în Palatul Neuman din Arad. Acum, are clienți care pleacă de la el cu remorci pline de ghivece cu flori care ajung în piețe și în florăriile din toată România.

Deși a împlinit 91 de ani, Weil Alois nu vrea să renunțe. Este administratorul firmei și are chiar propriul șofer pentru că a renunțat la condus. În serele sale, florarul senior are peste 200.000 de zambile și lalele pe care la distribuie în toată țara la prețutri modice. Un fir de lalea se vinde un 1 leu, în timp ce o zambilă mică este 3,3 lei, iar una la ghiveci costă 4,5 lei. După o iarnă de muncă și cheltuieli pe măsură, cel mai bătrân florar din Arad spune că ar putea încasa aproape 500.000 de lei dacă și-ar vinde toată marfa.

„Vânzările sunt mari, avem clienţi peste tot, dar profitul nu este prea mare. Sunt ani în care ieşim în pierdere, dar mergem mai departe. Anul acesta am avut o iarnă foarte grea, ceea ce ne-a adus costuri mari cu încălzirea serelor. Pe clienţi nu-i interesează asta, aşa că trebuie să menţinem preţurile ca şi în anii trecuţi”, a explicat Weil Alois, pentru sursa citată.

Florarul arădean importă bulbi de lalele din Olanda, ţara cea mai renumită în cultivarea acestei flori. Preferă lalelele albastre, galbene şi roşii, respectiv culorile drapelului României, care ajung să crească în parcurile din diverse parcuri ale țării.

Ce vis are afaceristul

Weil Alois vrea să trăiască măcar până în 2021, pentru a sărbători împlinirea a 100 de ani de la înființarea afacerii de către tatăl său.