În 2006, perioadă în care Balazs era director economic în cadrul Victoria Group, dealer autorizat al mărcilor Opel şi Chevrolet, a observat că există un gol în sistemele informatice integrate din România, astfel i-a venit ideea să producă nişte servicii aşa cum şi le dorea.

În 2008, a înfiinţat firma Navigator Software cu ajutorul unui partener care este specialist IT, Cociş Levente. Proiectul a vizat construirea unui centru de editare a programelor informatice pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi. “Am pornit la drum noi doi, iar astăzi am ajuns la 25 de angajaţi”, ne-a spus Balazs Endre. Angajaţii săi sunt absolvenţi ai Universităţii “EMTE Sapienţa” şi ai Universităţii “Petru Maior”. Valoarea proiectului s-a ridicat la 600.000 de euro, din care 200.000 de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile. Restul banilor, omul de afaceri i-a obţinut din fonduri proprii şi de la bănci. Clădirea în care este amplasat centrul se află în Corunca, din judeţul Mureş, o comună ce se află în apropiere de Târgu Mureş. Din 2008 şi până în prezent, Endre a lucrat la 450 de proiecte mici şi 25 mari (ce implică companii cu peste 200 de angajaţi). Şi a reuşit să semneze un parteneriat cu o firma americană Microstrategy.

Întrebat de ce a ales să ducă proiectul în mediu rural, Endre ne-a spus că el provine din acest mediu şi că s-a mutat la ţară în urmă cu 11 ani. “Am ales să mergem în mediu rural şi datorită costurilor mai mici”, a completat antreprenorul. În 2014, cifra de afaceri obţinută de omul de afaceri s-a ridicat la 500.000 de euro.

Pe lângă afacerea IT, Endre mai deţine Pensiunea Corunca, unde are 13 camere şi un restaurant. Unitatea de cazare a fost construită tot cu ajutorul fondurilor europene, în 2006. “Am investit 400.000 de euro în această pensiune, din care 100.000 de euro au fost fonduri nerambursabile”, ne-a mai spus Endre. Prin intermediul pensiunii antreprenorul obţine o cifră de afaceri anuală de 250.000 de euro.