Înșelăciunea care tocmai a apărut pe internet! Mare atenție. Mulți oameni au căzut pradă

Mare atenție! Hackerii se folosesc de identitatea vizuală a Poștei Române pentru a lăsa oamenii fără bani pe card. Totodată, datele personale ale persoanelor păcălite sunt și ele în pericol.

De exemplu, utilizatorii riscă să pună datele şi parolele la dispoziția unor persoane necunoscute prin accesarea unui link din mesajul transmis de hackeri.

Escrocheria a atras imediat atenția autorităților, iar oamenilor li se recomandă să fie cât mai atenți.

„Aveți un pachet care trebuie livrat. Confirmăm că la 02/12 nu am livrat comanda dvs. din următorul motiv: destinatarul absent. Dacă doriți, puteți programa comanda dvs. pentru a o primi pe 25/11. În oricare dintre următoarele sloturi de timp cu cost suplimentar (7,64 RON)Vreau să primesc comanda mea între orele 10:00 și 14:00. Vreau să primesc comanda mea între orele 14:00 și 18:00, Vreau să primesc comanda mea între orele 18:00 și 22:00. Fereastra de livrare poate fi selectată sau modificată până la 03/12 la 23:59”, este scris într-un astfel de mesaj.

Avertismentul lansat anterior de Directoratul Național de Securitate Cibernetică

Anterior, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a atras atenția că trebuie să fim foarte atenți la cumpărăturile pe care le facem în actuala perioadă.

„Urmează cea mai aglomerată și intensă perioadă a anului pentru utilizatorii care fac #onlineshopping. Curând intrăm oficial în Luna Cadourilor, prilej perfect de a ne pune la punct un set de reguli ‘de aur’ pentru efectuarea în siguranță a cumpărăturilor online.

Accesează, descarcă și implementează recomandările din infograficul pus la dispoziție de Europol și Poliția Română. Pentru materiale suplimentare cu recomandări despre acțiunile care trebuie făcute imediat ce ți-ai dat seama că ai fost înșelat, accesează site-ul DNSC:
Antrenează-te pentru a identifica tenativele de fraudă online pe site-ul https://sigurantaonline.ro. #SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania, BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas”, a transmis DNSC într-un mesaj publicat pe Facebook.