Decizia, care se referă la șase-opt prezentatoare ale televiziunii de stat, au împărțit publicul egiptean şi, potrivit directoarei Hegazy, ea are ca obiectiv „atât promovarea conținutului tv, cât şi formatul”.

„Ele vor avea posibilitatea de a continua să lucreze în producţie, în perioada în care ţin dietă, o condiţie obligatorie pentru ca acestea să poată reveni pe micul ecran”, a adăugat Safaa Hegazy. O organizaţie pentru drepturile omului a catalogat această decizie drept „una discriminatorie, neconstituțională și rușinoasă”, iar una dintre prezentatoarele suspendate, Khadija Khattab, a apreciat că publicarea deciziei în presă este „defăimătoare”.

Hegazy a respins acuzațiile de sexism, afirmând că „nu poate fi o discriminare împotriva femeilor în cadrul unei instituții conduse de o femeie”. În opinia sa, prezentatoarele „nu mai sunt la fel de suple ca la începutul carierei”. În timp ce unii condamnă decizia, alţii o susțin, iar cotidianul „Al-Ahram” a citat declaraţia expertului în mass-media, Sami Abdel Aziz, care a spus că este de acord cu decizia, deoarece aspectul prezentatoarei este un criteriu important la angajare.