Constructorul de maşini sport Porsche a anunţat că va rechema toate automobilele Panamera vândute până în prezent, 11.300 de exemplare, din cauza unor probleme la centura de siguranţă.

Modelul Panamera care ar fi trebuit să „fure” din clienţii Maserati sau Mercedes-Benz şi care ar fi trebuit să catapulteze Porsche spre noi ritmuri de creştere, s-a dovedit a fi o mare dezamăgire.

Porsche recheamă în service toate cele 11.300 de modele vândute, într-o acţiune preventivă existând posibilitatea apariţiei unor probleme la fixarea centurii de siguranţă.

Acţiunile Porsche au căzut cu 3,4 la sută la bursa de la Frankfurt după anunţ. În ţara noastră au fost comercializate 11 exemplare Panamera, de la lansarea acestuia, în luna septembrie a anului trecut.

Porsche România estimează că va vinde în 2010 pe piaţa românească 85 de automobile de lux Porsche faţă de 71 unităţi în 2009, potrivit lui Adrian Pascu, director pentru marca Porsche în cadrul companiei.

Modelul Panamera este comercializat în trei versiuni de echipare, S, 4S şi Turbo, cu puteri cuprinse între 400 şi 500 cai putere. Preţurile modelelor Panamera sunt cuprinse între 82.000 euro şi 116.000 euro fără TVA.

SURSA: autoevolution.com