Noul sediu Porsche Engineering România oferă un mediu de lucru high-tech, care reflectă munca tehnică, de înaltă specializare, a inginerilor Porsche din Cluj. Acoperind, în prezent, 2.200 mp de birouri, săli de testare și simulare și incluzând o terasă spațioasă și zone de relaxare, noile birouri Porsche Engineering Romania au fost amenajate pentru a răspunde nevoilor unei echipe în creștere de experți în inginerie software și tradițională pentru industria auto.

”Noile birouri Porsche Engineering Romania oferă un spațiu de lucru modern și motivațional, care încurajează învățarea și inovația”, spune Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering Romania. ”Ne-am dorit un spațiu în care angajații noștri să poată simți impactul mărcii Porsche în munca lor de zi cu zi, iar noul sediu reușește să surprindă perfect caracterul brandului și atmosfera noastră de lucru. Acum, inginerii noștri au spații și tehnologii dedicate, care le permit să-și îmbunătățească și să-și testeze soluțiile tehnice în fiecare etapă a unui proiect. Suntem foarte încântați de faptul că echipa noastră a ajuns să numere deja, la jumătatea anului, 100 de angajați – încă o confirmare a faptului că strategia noastră sustenabilă de recrutare dă roade.”

Birourile Porsche Engineering din Cluj au fost echipate cu cele mai noi tehnologii, care vor facilita munca pe o diversitate de proiecte, variind de la soluții digitale și de mobilitate electrică, până la Computer Vision, Machine Learning, cercetare Big Data și condus autonom. Printre cele mai importante dotări ale noului sediu se numără un laborator dedicat, cu numeroase computere de bord, unde inginerii pot face setările automate la interfețele mașinilor.

Porsche Engineering este deținută integral de constructorul de mașini sport Porsche AG, cu sediul în Stuttgart. Prin urmare, munca inginerilor din Cluj are ca rezultat concret noi opțiuni și inovații, încorporate pe mașinile sport Porsche vândute în întreaga lume. Divizia din România, cu sediul în Cluj-Napoca, și-a început activitatea în 2016 și este deținută integral de Porsche Engineering Group GmbH fiind este parte integrantă a unei rețelei globale cu subsidiare în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toate în Germania), Praga (Cehia), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) și Nardò (Italia).