Băneasa Developments, controlată indirect de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu şi Radu Dimofte, va extinde zona comercială a proiectului imobiliar dezvoltat în nordul Bucureştiului cu 25.000 de metri pătraţi, pentru un cinematograf, un centru de divertisment şi o benzinărie, investiţie de 22 milioane de euro.

„Băneasa Developments anunţă extinderea zonei comerciale Băneasa prin demararea unui plan de investiţii structurat pe trei faze. Astfel, se va începe construcţia a trei noi facilităţi care includ un cinematograf multiplex, un centru de divertisment (bowling, biliard, jocuri video şi alte activităţi de divertisment) şi o benzinărie. Această extindere necesită un efort financiar total de 22 milioane euro”, se arată într-un comunicat al companiei.

Cinematograful reprezintă o investiţţie de 19 milioane euro şi va avea o suprafaţă totală de 15.000 metri pătraţi, care se va adăuga la suprafaţa actuală a centrului comercial Băneasa Shopping City. Unitatea va avea 13 ecrane şi o capacitate de peste 2.700 locuri, construcţia urmând să înceapă în primăvara acestui an şi finalizată în a doua jumătate a anului 2011.

Centrul de divertisment va avea o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi, iar investiţia totală este estimată la un milion de euro. Zona de divertisment va fi, de asemenea, parte integrantă a mall-ului Băneasa şi va fi situată deasupra ariei de restaurante şi cafenele a centrului comercial. Deschiderea acestei faze va avea loc până în primăvara anului 2011.

Pentru benzinărie, care va include şi o spălătorie şi un restaurant drive-in, investiţia se ridică la două milioane de euro, construcţia urmând să înceapă în acest an.

Băneasa Shopping City face parte din zona comercială a proiectului Băneasa, zonă care va avea o suprafaţă de peste 450.000 de metri pătraţi şi mai include un hipermarket Carrefour, un magazin cash&carry Metro, o unitate de tip „do it yourself” Bricostore şi două centre de mobilă şi decoraţiuni interioare, Ikea şi Mobexpert.

Proiectul Băneasa acoperă o suprafaţă de 221 hectare. Pe lângă zona comercială, proiectul include o zonă rezidenţială şi un parc de afaceri, denumit Băneasa Business &Technology Park.

Investiţia este dezvoltată de compania Băneasa Investments, deţinută de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB) şi un grup de firme controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu şi Radu Dimofte.

SURSA: Mediafax