Puiu Popoviciu a contestat la ÎCCJ decizia Curţii de Apel Bucureşti din decembrie 2018. Instanţa supremă a respins şi celelalte contestaţii, printre care şi cea formulată de de către Biroul Executări penale a Secției a I-a a CAB, notează G4media.

”Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia la executare formulată de Biroul Executări Penale al Secţiei I Penale a Curţii de Apel Bucureşti, prin judecătorul delegat, împotriva sentinţei penale nr.267/F din data de 28 decembrie 2018 (decizia de confiscare – n.r.), pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr.4445/2/2016 (dosarul Băneasa – n.r).

Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel Aurel şi Diaconescu Ştefan şi de părţile responsabile civilmente S.C. Băneasa Rezidenţial SRL, S.C. Băneasa Business & Technology Park SA şi S.C. Băneasa Investments SA împotriva aceleiaşi sentinţe penale”, se arată în decizia ÎCCJ, luată de judecătoarele Rodica Cosma, Simona Neniță și Anca Mădălina Alexandrescu.

Sentința Înaltei Curți este definitivă și presupune confiscarea de la omul de afaceri Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare din Băneasa pe care sunt construite IKEA, Mall Băneasa și Ambasada SUA.

În dosarul Băneasa, Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de detenție efectivă, în august 2017. În iulie 2019, o instanţă din Regatul Unit a decis predarea lui Popoviciu la București, însă sentința nu este definitivă și se așteaptă judecarea recursului declarat de omul de afaceri.