Iar aparatele de făcut popcorn sunt acum în orice magazin, nemaifiind nevoie de cuptorul cu microunde sau de clasica tigaie pentru a face rapid delicioasele floricele. Potrivit Asociației Americane a Inimii, floricelele din porumb, făcute în casă, sunt mai sănătoase, deoarece au cereale integrale care reduc riscul unor boli de inimă, diabet și unele tipuri de cancer.

În plus, floricele din porumb conțin și polifenoli, antioxidanți care ajută la circulație și la digestie, potrivit Healthdigest. În schimb, ar trebui evitate floricele la pungă, cu diferite arome, care se găsesc în magazine.

De ce trebuie să vă feriți de floricelele din comerț, cu diferite arome

Când popcornul este ambalat, aveți mai puțin control asupra a ceea ce se adaugă floricelelor și există riscul să nu mai fie la fel de sănătoase. Dieteticienii spun că multe gustări gata ambalate conțin cantități mari de conservanți pentru a le ajuta să se mențină cât mai mult proaspete.

De aceea, este o idee bună să verificați ingredientele de pe eticheta tuturor produselor, pentru a vedea dacă există lucruri de genul coloranți artificiali, MSG, nitrați, nitriți și alți aditivi alimentari.

Floricelele de porumb sunt cereale integrale neprelucrate

Floricelele de porumb sunt cereale integrale neprelucrate. Bobul de porumb este o cereală integrală, adică este o sursă importantă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. De asemenea, floricele conțin polifenoli care pot ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la digestie.

Cerealele integrale au fost asociate și cu reducerea grăsimii abdominale. Valorile mari de polifenoli din floricele sunt explicabile prin faptul că boabele de porumb nu sunt procesate.

Motivul pentru care floricelele de porumb ar putea fi, relativ, sănătoase este că nu au nevoie de ulei pentru a găti boabele de porumb. Dar, odată ce începeți să adăugați unt sau ulei la procesul de prăjire, adăugați și o cantitate semnificativă de grăsime. Desigur, gustul delicios al floricelelor vine din uleiul folosit pentru a sparge boabele și din cantitatea de unt pe care o stropiți deasupra.

O porție de 39 de grame de floricele de porumb poate adăuga 39 de grame de grăsime

O porție de 39 de grame de floricele de porumb poate adăuga 39 de grame de grăsime.

Cu toate acestea, Ghidul dietetic sugerează limitarea grăsimilor saturate la 10% din caloriile zilnice sau aproximativ 22 de grame de grăsimi saturate pentru o dietă de 2.000 de calorii.

Excesul de sodiu este legat de boli cardiovasculare, boli renale, osteoporoză și cancer

Potrivit Școlii de Sănătate Publică Harvard, excesul de sodiu este legat de boli cardiovasculare, boli renale cronice, osteoporoză și cancer. Pentru a preveni apariția unor boli, aportul zilnic de sodiu nu trebuie să depășească 2.300 de miligrame.

O porție de floricele la pungă aduce la 240 de miligrame, așa că nu ar îndeplini criteriile stabilite pentru gustările ambalate din Ghidul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care impune ca toate gustările să aibă mai puțin de 200 de miligrame per pachet.

Sortimentele cu diverse topping-uri nu sunt recomandate pentru consumul zilnic

Așadar, chiar dacă sunt o gustare excelentă, când folosim ulei în timpul procesului de prăjire, creștem caloriile și grăsimea. Adăugarea untului, a zahărului și a sării pot face floricelele de porumb o gustare complet nesănătoasă.

Floricele prefabricate conțin adesea un nivel ridicat de sare. Unele mărci includ și mult zahăr. O porție de floricele ar trebui să nu depășească 25-30 de grame, altfel se transformă într-o bombă hipercalorică.

Nu in ultimul rand, sortimentele cu diverse topping-uri trebuie savurate ocazional, nefiind recomandate pentru consumul zilnic. Este foarte important modul în care se prepară floricelele. Aparatele care utilizează ulei pentru prăjirea porumbului de floricele nu sunt cea mai sănătoasă soluție.

În schimb, dacă alegeți o mașină pentru floricele de porumb cu aer cald, gustarea va avea un conținut caloric scăzut și mai puține grăsimi.