‘Nu ştiu când urmează ‘Prima casă V’. Ştiu doar că am susţinut şi în acest an programul, că a fost un program bun, iar modificările adoptate de Ministerul Finanţelor sunt în ideea continuării programului. Dacă putem, în 2013 o să încercăm să-l continuăm’, a afirmat Victor Ponta după o vizită de lucru la Podul de peste Dunăre Calafat-Vidin.

Băncile comerciale care nu aveau oferte de creditare în lei în programul Prima Casă 4 vor putea introduce şi astfel de oferte, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice /MFP/.

În programul ”Prima Casă 4” băncile pot acorda credite cu dobânzi care să se încadreze în anumite limite, EURIBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 4% pe an pentru creditele în euro şi ROBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 2,50% pe an pentru creditele în lei, cu înştiinţarea prealabilă a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri /FNGCIMM/ şi a Ministerului Finanţelor Publice.

De creditul Prima Casă 4 poate beneficia orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia o locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 metri pătraţi.

Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanţia emisă de FNGCIMM, în numele şi în contul statului, având valoare determinată, iniţial egala cu 50% din valoarea creditului acordat.
SURSA: Agerpres