'Impresia mea personală, poate greşesc, e că preşedintele a retrimis legea la Parlament (Codul Silvic-n.r.) pe baza unor informaţii pe care le-a primit de la nişte 'binevoitori', în special nişte binevoitori liberali pe care îi vedeţi zilele acestea luptându-se cu dinţii pentru interesele Schweighofer, interese care din punctul meu de vedere sunt strict private. Vorbesc de oameni politici de la PNL care alături de noi au făcut acel proiect de Cod Silvic şi acum luptă cu tot ce pot ca să nu se adopte şi să nu se pună această limită, să nu se ia măsuri concrete. Evident că au nişte interese care sunt strict private', a spus Ponta la B1TV.

Întrebat dacă a fost trafic de influenţă la politicienii respectivi, Ponta a răspuns : 'Eu nu pot să fac încadrări juridice, dar sunt absolut convins că doamnele şi domnii pe care îi vedeţi luptându-se la televizor au avut întâlniri în calitate oficială şi privată cu reprezentanţii Schweighofer'.

Ponta a afirmat că are informaţii despre asemenea întâlniri întrucât în calitate de prim ministru trebuie să se informeze foarte bine 'întotdeauna când apare o situaţie de criză'.

'Eu sunt convins că instituţiile statului monitorizează aceste lucruri, cu atât mai mult voi informa CSAT. (…) Îmi explic lupta din aceste zile şi îmi explic inclusiv dezinformarea ajunsă la Administraţia Prezidenţială prin interesele unor oameni politici de la PNL care s-au întâlnit şi care, iată, şi în Parlament şi în public se bat pentru Schweighofer', a insistat premierul.

Chestionat de moderator dacă după şedinţa CSAT vor apărea dosare penale, Ponta a răspuns: 'Numai domnul Băsescu ştia cine şi cui se fac dosarele penale, eu nu ştiu acest lucru şi nici nu mi-l doresc'.

Referitor la faptul că Administraţia Prezidenţială a susţinut că retrimiterea Codului Silvic la Parlament a survenit opiniei exprimate de Consiliul Concurenţei, Ponta
a replicat: 'N-aţi văzut că oameni din Consiliul Concurenţei acum lucrează la Schweighofer?'.

Premierul a mai apreciat referitor la Codul Silvic că 'nu la preşedinte a fost problema', ci la cei pot fi văzuţi 'agintându-se în aceste zile şi care au probabil propriile căi de a se plânge preşedintelui'.

'Aşa cum au fost alţii care s-au dus să se plângă că 'uite ce rău e cardul de sănătate'. E foarte bun cardul de sănătate, dar sunt liberali care sunt prieteni cu acei medici (…) care sunt deranjaţi de cardul de sănătate. Îi vedeţi foarte bine pe cei care se bat împotriva cardului de sănătate având interese directe', a mai adăugat Ponta .

Prima reacție a Admnistrației Prezidențiale privind acuzațiile de trafic de influență lansate de șeful PSD

Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a vorbit, miercuri seara, în cadrul unei intervenții telefonice la emisiunea „Ultimul Cuvânt”, moderată de Cătălin Striblea la B1 Tv, despre afirmațiile premierului Victor Ponta, potrivit cărora președintele Klaus Iohannis ar fi fost influențat de oameni din PNL atunci când a retrimis legea Codului Silvic în Parlament.

”Punctele de vedere ale președintelui Klaus Iohannis respectă cererile de reexaminare ale unor acte normative. Nu sunt influențate, sunt rezultatele expertizei care există la Cotroceni. Am publicat azi punctul de vedere al Consiliului Concurenței. Domnul prim ministru ar trebui să înțeleagă că are responsabilitate în ceea ce privește afirmațiile sale. La Cotroceni avem și noi informații de la instituțiile statului.

Niciun reprezentat al Administrației Prezidențiale nu s-a întâlnit cu reprezențanți din  industria lemnului.

(…) Oricâte intalniri s-au petrecut sau nu, nu au nici o legătură cu punctul de vedere al Administrației Prezidențiale. Nu am avut niciun fel de informări, scrisori din partea vreunui parlamentar al PNL.

(…) Vom vedea acest lucru, dl. Președinte va decide asupra acestui aspect. (n.r.. referindu-se la posibilitatea discutării în CSAT a Codului SIlvic).”, a precizat Dan Mihalache miercuri seară, la B1 Tv.