‘Nu schimbaţi regulile în timpul jocului. Trebuie să ştim că vorbiţi despre ceea ce aţi implementat şi aţi promis’, i-a spus premierului Ponta preşedintele Comitetului pentru relaţii economice ale mediului de afaceri german pentru Europa de Est, Eckhard Cordes.

El a subliniat că la ora actuală corupţia rămâne o problemă contraproductivă atât pentru investitorii străini, cât şi pentru cei autohtoni.

‘Avem nevoie de o legislaţie de încredere, o altă problemă care nu poate fi evitată fiind birocraţia’, a spus Eckhard Cordes, recomandând mai multă transparenţă.

Premierul Victor Ponta i-a asigurat la rândul său pe investitorii germani că Executivul de la Bucureşti va menţine cota unică de 16% pe parcursul întregului mandat de patru ani.

El a recunoscut că social-democraţii au propus iniţial modificare acesteia, dar ca urmare a ‘influenţei pozitive’ a partenerilor liberali au decis menţinerea acesteia.

Premierul Victor Ponta efectuează luni o vizită oficială la Berlin, invitaţia cancelarului german, Angela Merkel, cu care va discuta subiecte ce ţin de relaţiile bilaterale, teme europene şi regionale, precum şi aspecte din politica internă românească. AGERPRES