‘Doamna ministru (ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu n.r.) ştiu că s-a văzut cu finanţatorii japonezi. Problema este următoarea: dacă începem zece proiecte şi nu terminăm niciunul este cea mai rea variantă. Noi cu asta ne-am trezit: cu săpat trei metri la Magistrala 5 şi niciun ban, cu studiu de fezabilitate şi niciun ban pentru Aeroport, cu toate lucrurile începute aşa câte un pic şi nimic terminat. Haideţi să ne concentrăm întâi să terminăm acesta (tronsonul Drumul – Taberei Universitate – n.r.), să terminăm Străuleştiul şi apoi o să facem şi drumul spre aeroport’, a afirmat Ponta, prezent la lansarea primului echipament de săpat tuneluri pentru metrou de pe şantierul viitoarei staţii Academia Militară, ce face parte din tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor, al Magistralei 5 de metrou din Bucureşti.
Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Keiji Yamamoto, a declarat, marţi, într-o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, faptul că Executivul Japoniei aşteaptă, în perioada următoare, o scrisoare din partea Guvernului României cu privire la soluţiile avute în vedere pentru continuarea proiectului Magistralei 6 de metrou, ulterior urmând să fie demarate discuţiile pe tema soluţiilor alternative de finanţare.
Conform unui comunicat al MT, remis, marţi, AGERPRES, subiectul central al discuţiei l-a reprezentat proiectul Magistralei 6 de metrou, Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, demarat în 1999 şi care, începând cu 2010, beneficiază de un sprijin important din partea Guvernului Japoniei, prin împrumutul acordat României, în valoare de 41,8 miliarde yeni.
Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a precizat că susţine construcţia Magistralei 6 şi chiar posibilitatea dezvoltării unor staţii multimodale de tren şi metrou pentru cele două extreme ale Magistralei, la Gara de Nord şi la Aeroportul Henri Coandă.
‘Ne dorim să continue proiectul de construcţie a Magistralei 6 de metrou. Vom discuta în cadrul Guvernului pentru a identifica soluţii de finanţare care să susţină proiectul alături de împrumutul de la partenerii niponi’, a declarat Ramona Mănescu, în cadrul întâlnirii avute cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti.
Sursa: Agerpres