Victor Ponta a declarat că nu este convins de moțiunea de cenzură pe care opoziția vrea să o depună. Președintele Pro România susține că o astfel de moțiune va fi susținută doar dacă opoziția vine cu un acord politic și cu un premier desemnat.

„În acest moment, acest guvern, pe care toți îl consideră că nu e suficient de eficient și profesionist, a primit o lovitură prin faptul că nu mai are majoritate. E o lovitură mortală, e ca Titanicul, după ce s-a lovit de iceberg”, a spus Victor Ponta la Digi24.

„Nu sunt dintre cei care strigă moarte PSD. Dacă PSD se poate regenera, dacă scapă de oamenii răi pe care îi are în frunte, poate să aducă din nou profesioniști să guverneze bine. De ce să mă tem de asta? E un lucru bun pentru România.

Nu mă deranjează competiția cu oameni competenți, mă deranjează că suntem conduși de incompetenți. Dacă guverna bine acest guvern, nu aveam nicio problemă. Dacă d-na Dăncilă, după 27 mai, plecarea lui Dragnea direct din sediu, ca să zic așa, dacă înțelegea că lucrurile au mers prost și făcea schimbările, așa cum a spus că va reforma, că va restructura, că va candida la prezidențiale, nu mai aveam nicio criză. Guverna mai bine și ajungeam la alegeri, când poporul decidea”, a spus Victor Ponta.

„De ce spun de moțiunea de cenzură, că nu mi se pare momentul cel mai important? Moțiuni de cenzură am tot avut, ultima prin iunie. A fost o chestie total neserioasă. Acum lucrurile s-au schimbat. Acum, dacă fac moțiunea, trebuie să vină la guvernare. Iar cei de la PSD, dacă vor să mai stea la guvernare încă 14 luni, trebuie să schimbe tot”, a continuat el.

Ponta declară că formațiunea sa este pregătită să susțină un nou guvern.

„Sprijinim noi, de la Pro România, probabil și cei de la ALDE, cu care vom fi împreună în Parlament, sprijinim orice soluție bună care să rezolve criza cât mai repede. Ideea să te arunci într-o piscină și după aia să vezi dacă e apă nu mi se pare responsabilă. Pro România e gata să susțină un alt guvern, să intre cu miniștri, dacă trebuie, doi-trei dintre ei. Un guvern de 14 luni e mai bun decât o criză de șase luni”, a spus el.

„Sunt om de stânga și voi vota întotdeauna un guvern de stânga”, a adăugat Victor Ponta.