'În legatură cu evenimentele din Burkina Faso, MAE a activat deja o celulă de criză. Am cerut ministrului Aurescu să monitorizeze situaţia şi să transmită informaţiile disponibile către mine şi către preşedintele Klaus Iohannis', a scris Ponta, sâmbătă, pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat în privinţa răpirii unui român în statul african Burkina Faso, activând o celulă de criză, precizează un comunicat al Direcţiei Purtător de Cuvânt şi Comunicare din MAE remis sâmbătă AGERPRES.

'Imediat ce informaţiile au fost cunoscute de autorităţile române, ministrul Afacerilor Externe a activat celula de criză, care s-a reunit deja în vederea analizării tuturor informaţiilor şi pentru adoptarea măsurilor specifice. Au fost trimise instrucţiuni către toate misiunile diplomatice din zonă. Instituţiile care fac parte din celula de criză sunt în contact permanent', se arată în comunicatul MAE.

Un agent de securitate român angajat al unei societăţi miniere a omului de afaceri Frank Timiş a fost răpit în Burkina Faso de indivizi înarmaţi, relatează agenţia Reuters.

Incidentul s-a produs sâmbătă în nordul acestei ţări, în apropierea frontierei cu statul Mali, la o mină de mangan deţinută de compania Pan African Minerals, subsidiară a Frank Timiş Corporation.

'Una dintre patrulele noastre a fost atacată' şi 'românul care conducea patrula a fost răpit', a declarat directorul societăţii Pan African Minerals, precizând de asemenea că un jandarm este grav rănit, iar şoferul este rănit la un picior.

Potrivit unei surse de securitate locale, atacul a fost condus de cinci persoane înarmate, care, după ce l-au răpit pe agentul de securitate român, s-au îndreptat către graniţa cu Mali.AGERPRES