‘În toamnă, în baza rezultatelor din primele două trimestre şi a previziunilor pe trimestrul trei începem să construim proiectul de buget pentru 2014. Mai mult, sper şi putem să trecem în Constituţie la revizuire – pentru că acum se prevede foarte clar că bugetul este anual – să trecem noţiunea de buget multianual. Pe baza unor date foarte concrete, în toamnă o să ştim exact cum construim bugetele pentru 2014, 2015 şi 2016. Intenţia şi angajamentul nostru merg în primul şi în primul rând spre reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator’, a precizat Victor Ponta, după participarea la conferinţa ‘Oraşele viitorului’.
Reducerea CAS este posibilă din 2014, în funcţie de studiul de impact ce va fi făcut de Ministerul Finanţelor urmând să se decidă asupra reducerii de două procente a contribuţiilor, a declarat, ieri , Georgian Ghervasie, consilierul pentru promovare economică al premierului Victor Ponta.
‘Este această discuţie şi dorinţă de a încerca o reducere, poate cu anul 2014, cu două procente a CAS, sigur aici Ministerul Finanţelor Publice va da un răspuns cu privire la studiul de impact, pentru că aşa cum e posibil din punct de vedere scriptic să fie o idee bună reducerea aceasta de 2%, trebuie să vedem şi realitatea ce ne spune, cu speranţa că se produc colectări mai mari şi se creează noi locuri de muncă , că până la urmă aceasta este dorinţa. Practic, prin reducerea CAS să încurajăm ceea ce înseamnă permanentizarea unui loc de muncă. E o discuţie complexă, nu este simplu, sigur că specialiştii se gândesc la acest lucru şi la multe altele din punct de vedere al politicilor fiscale, a taxelor directe şi indirecte. Trebuie, într-un fel sau altul, să ne punem de acord cu organismele internaţionale, pentru că trebuie să rămânem în plaja aceasta a deficitului bugetar’, a spus consilierul pentru promovarea mediului de afaceri al premierului Ponta.
Citiţi şi: ESTE OFICIAL: Guvernul vrea reducerea TVA

Sursa: Agerpres