Dmitri Medvedev transmite un avertisment față de Polonia! Riscă să își piardă calitatea de stat

Rusia avertizează Polonia! Dmitri Medvedev este un om politic considerat unul dintre cei mai importanți aliați ai lui Putin. El susține că Polonia, o țară membră a NATO, riscă să își piardă calitatea de stat.

Avertismentul a fost transmis joi, 2 noiembrie 2023. Tot astăzi, Medvedev a adăugat și că Rusia consideră că Polonia este un „inamic periculos”.

Aceste avertismente, pe care le-am putea numi adevărate amenințări, vin și din cauza direcției adoptate de Varşovia, care a fost un important susținător al Ucrainei.

Medvedev, fost președinte și premier al Rusiei, face acest anunț din funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei. El a exprimat aceste opinii într-un articol amplu, cu o lungime de 8.000 de cuvinte, dedicat relațiilor dintre Rusia și Polonia.

În acest articol, Medvedev anunță riscurile mari ale „prăbușirii planurilor revanșarde” ale Poloniei.

„O vom trata exact ca pe un inamic istoric. Dacă nu există nicio speranță de reconciliere cu inamicul, Rusia ar trebui să aibă doar o singură atitudine și foarte dură în ceea ce privește soarta lui. (…)

Istoria a dat de mai multe ori un verdict necruțător polonezilor obraznici: oricât de ambițioase ar fi planurile revanșarde, prăbușirea lor ar putea duce la moartea statalității poloneze în întregime”, a scris Medvedev, potrivit Reuters.

Războiul din Ucraina a provocat mari tensiuni între Varşovia și Moscova

Momentan, reprezentanții guvernului din Varșovia nu au răspuns în niciun fel afirmațiilor inflamatoare ale lui Dmitri Medvedev.

Conflictul armat din Ucraina a agravat relațiile deja tensionate dintre Polonia și Rusia. Polonia, care a susținut Ucraina pe întreaga perioadă a războiului, a făcut la rândul ei acuzații. Oficialii polonezi au acuzat Rusia de încercarea de a destabiliza țara prin intermediul campaniilor de dezinformare și prin activități de spionaj.

În replică, Moscova a condamnat „ostilitatea” Varșoviei față de Rusia și față de interesele pe care Putin le are în Polonia.

Dmitri Medvedev, care a fost perceput drept un adevărat modernizator liberal în timpul mandatului său ca președinte al Rusiei între 2008 și 2012, a devenit ulterior una dintre vocile influente ale Kremlinului. El a adoptat o atitudine anti-occidentală și a emis adesea declarații injurioase la adresa Vestului.