Este vorba despre subprefectului judeţului Hunedoara, Dorel-Ovidiu Bretean. Conform ultimelor informații, Guvernul a decis, printr-o hotărâre, eliberarea acestuia din funcția pe care o deține.

Hotărârea a fost adoptată în şedinţa Executivului de joi şi urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

„Având în vedere prevederile art. 397 lit. a), ale art. 524 alin. (1) şi ale art. 530 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic – (1) La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri încetează exercitarea, cu caracter temporar, în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al județului Hunedoara de către domnul Bretean Dorel-Ovidiu.

(2) Domnul Bretean Dorel-Ovidiu predă lucrările şi bunurile care i-au fost încredinţate în vederea exercitării atribuţiilor de serviciu în termen de 3 zile de la data prevăzută la alin. (1)”, se menționează în hotărâre

Hotărârea completă poate fi vizualizată aici.

Nicolae Ciucă a făcut curățenie

De când a ajuns în funcția de premier interimar, Nicolae Ciucă a făcut o adevărată curățenie. El a vorbit în urmă cu câteva zile despre motivul demiterii secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase. Potrivit premierului interimar,  a fost “o chestiune de incompatibilitate profesională” între cei doi.

Întrebat cum este relația sa cu PNL și dacă există nemulțumiri în privința prestației sale, Nicolae Ciucă a afirmat:

„Cred că avem o relație foarte bună. Nu am avut niciun fel de problemă. Am discutat cu președintele partidului, ceilalți membri ai Guvernului.

Pe de altă parte, am intrat în politică de puțin timp. Până ne cunoaștem unii pe alții, poate că mai sunt astfel de interpretări”.

Șeful interimar al Executivului a precizat că l-a demis pe Antonel Tănase din funcția de secretar general al Guvernului pentru că există o incompatibilitate profesională între cei doi.

“A fost o chestiune de incompatibilitate profesională între mine și dumnealui”, a spus Nicolae Ciucă.

Inquam Photos / Sabin Cristoveanu