Plaza Centers a anuntat obtinerea unei finantari de 19,9 milioane de euro pentru dezvoltarea centrului comercial Csiki Plaza din Miercurea Ciuc, singurul mall din zona, pe o raza de 100 de kilometri.

„Obtinerea acestei finantari ne ofera posibilitatea de a continua ceea ce am inceput, mai ales ca suntem prima companie care construieste un centru comercial in acea zona. Valoarea totala a finantarii este de 19,9 milioane euro. Plaza Centers isi va continua in Romania planurile de investitii, in care sunt incluse proiectele Csiki Plaza si Dambovita Center ”, a declarat Luc Ronsmans, Country Manager Plaza Centers Romania.

Plaza Centers este unul dintre cei mai importanti developeri de pe piata de real estate din Romania. Compania a intrat pe piata locala la finalul anului 2006 si pana in acest moment a initiat opt proiecte de real estate, estimand o investitie de 2 miliarde euro in patru ani. Cele opt proiecte sunt situate in Bucuresti (Dambovita Center), Constanta, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Slatina, Targu Mures si Timisoara.

Csiki Plaza din Miercurea Ciuc va avea o suprafata inchiriabila de aproximativ 14.000 metri patrati si o suprafata totala de 29.000 metri patrati si va dispune de 600 de locuri de parcare. La inceputul lunii iulie a fost demarata constructia la extensia cladirii, parterul fiind extins cu 1.980 mp, iar subsolul cu 1.510 mp.

Csiki Plaza va absorbi o investitie totala de 25 de milioane de euro si va fi inaugurat in 2009, intr-o singura etapa.

Mall-ul va avea peste 70 de magazine: branduri importante de moda, supermarket, magazin de produse electrice si electrocasnice, restaurante. In aceasta etapa, compania negociaza cu branduri importante nationale si internationale prezenţa acestora in mall.

Proiectul este realizat de catre biroul de arhitectura Uri Shetrit/Noam Alkabetz & Isaac Halfon. Pentru acest proiect, Plaza Centers lucreaza si cu un biroul local de arhitectura Albert Martin.

Plaza Center si-a inceput activitatea in Ungaria in 1996 si a intiat mai mult de 19 centre comerciale. Strategia Plaza Centers in aceasta tara a fost construirea de malluri nu doar in capitalele de judet, dar si in provincie. Spatiile in care compania a dezvoltat centre comerciale variaza intre 10.000 si 350.000 mp.

Plaza Centers detine un portofoliu de 26 de proiecte finalizate in toata lumea si inca 21 aflate in derulare doar in Europa Centrala si de Est. Incepand cu luna noiembrie 2006, actiunile Plaza Centers sunt tranzactonate la categoria intai a bursei din Londra (LSE) si, de asemenea pe bursa din Varsovia.

Plaza Centers este o subsidiara a Elbit Medical Imaging Ltd (EMI), o companie israeliana cotata atat pe bursa din Tel Aviv, cat si pe NASDAQ. La randul sau, EMI face parte din grupul Europe Israel.

Sursa: Plaza Centers