Serviciul Plăți Instant revoluționează tranzacțiile bancare la BRCI

Serviciul Plăți Instant permite transferuri interbancare de până la 50.000 lei în mai puțin de 10 secunde, disponibile în orice moment al zilei, în fiecare zi a anului (24/7/365).

În prezent, băncile care oferă serviciul Plăți Instant includ: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Vista Bank, Patria Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Intesa Sanpaolo Bank, ING Bank N.V., Alpha Bank România și Salt Bank.

Prin introducerea serviciului Plăți Instant în oferta sa, BRCI sprijină dezvoltarea pieței locale de plăți, oferind clienților o soluție modernă, rapidă și eficientă, în concordanță cu tendințele europene actuale.

pos plata cu cardul bancar
SURSA FOTO: Dreamstime

George Mihai, Director General al Băncii Române de Credite și Investiții, a subliniat că aderarea la serviciul Plăți Instant, în colaborare cu Transfond, reflectă angajamentul băncii pentru servicii moderne și de înaltă calitate.

Prin aplicațiile BRCI iBanking și BRCI Mobile, clienții pot efectua plăți interbancare de până la 50.000 lei, 24/7.

De asemenea, BRCI a lansat Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB) în martie 2024, pentru a preveni fraudele și erorile de plată.

„Aderarea Băncii Române de Credite și Investiții la serviciul Plăți Instant, în parteneriat cu Transfond – o instituție ce joacă un rol crucial în digitalizarea serviciilor financiare din România – reflectă angajamentul nostru de a furniza servicii de înaltă calitate și de a moderniza produsele băncii.

Prin aplicațiile BRCI iBanking și BRCI Mobile, clienții noștri pot acum efectua și primi plăți interbancare de până la 50.000 lei, în orice moment al zilei, pe tot parcursul anului (24/7/365). În plus, pentru a extinde gama noastră de servicii digitale și a preveni fraudele și erorile de plată, am lansat Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB) începând cu martie 2024.

Acest serviciu le permite clienților noștri să verifice detaliile numelui beneficiarului și să identifice eventualele discrepanțe față de informațiile pe care le dețin”,  a declarat George Mihai.

Transfond și creșterea semnificativă a Plăților Instant în România

Sabin Carantină, director general al Transfond a menționat că serviciile lor de plăți interbancare stimulează tranzacțiile electronice și reduc utilizarea numerarului.

El a subliniat că serviciul Plățile Instant au înregistrat o creștere semnificativă a volumelor tranzacțiilor în acest an, acoperind aproximativ 80% din piața bancară românească.

Carantină a salutat alăturarea BRCI la grupul de bănci care oferă aceste servicii, subliniind beneficiile pentru consumatori, comercianți și instituții de plată.

”Prin specificul serviciilor oferite în cadrul Casei de Compensare a plăților interbancare de retail, Transfond contribuie la creșterea numărului tranzacțiilor electronice și diminuarea tranzacțiilor cu numerar în economie.

În ceea ce privește atingerea de performanțe, serviciul Plăți Instant a înregistrat, în primele 5 luni ale acestui an, o creștere de peste 2,5 ori din punct de vedere al volumelor tranzacțiilor, față de perioada similară a anului trecut, ceea ce demonstrează atât utilitatea serviciului pentru consumatorii finali, ușurința în utilizare, cât și evoluția pieței locale de servicii de plăți care urmează modelul tendințelor pentru plățile de retail înregistrate la nivel european și global.

Serviciul acoperă aproximativ 80% din totalul pieței bancare românești, procent măsurat din punct de vedere al activelor. Salutăm alăturarea BRCI la grupul băncilor care oferă Plăți Instant și SANB în beneficiul consumatorilor, comercianților și instituțiilor de plată”,  a declarat Sabin Carantină.