Scena politică stă pe un butoi de pulbere. Klaus Iohannis a intrat în joc și participă activ la campania electorală. În mai puțin de trei săptămâni vor fi alegeri europarlamentare, iar șeful statului a convocat și un referendum pe justiție.

În cadrul acestui joc politic șeful statului ar avea și un plan secret devoalat chiar de la Bruxelles. Dacă referendumul din 26 mai ar ieși precu își dorește Iohannis, acesta ar putea negocia o nouă majoritate parlamentară. O spune europarlamentarul Cristian Preda care crede că jocurile se vor face în funcție de rezultatele electorale. Mai mult, nici Guvernul Dăncilă nu ar sta pe roze. Iohannis ar scăpa imediat de Executivul girat de Liviu Dragnea în cel mai scurt timp.

”Impresia mea e că preşedintele vrea să forţeze căderea Guvernului, a spus-o foarte clar, folosind majoritatea consistentă pe care o va obţine. Ar fi raţional să scăpăm de Guvernul Dăncilă, totuşi, există nişte limite, oamenilor le e ruşine cu miniştrii pe care-i avem, oameni care nu sunt în stare să lege două vorbe, care nu par să facă politică”, afirmă Preda.

Până acum, moţiunile de cenzură nu au adus niciun rezultat. „Şansa pe care o are e să negocieze el însuşi o majoritate, asta mi s-a părut că vrea să facă şi în perspectiva alegerilor prezidenţiale pare să dorească să obţină această victorie. După ce doi ani de zile am văzut cât de proaste sunt guvernele PSD, Iohannis să vină după referendum şi să spună OK, putem avea ceva mai bun. E în interesul general, dincolo de interesul lui electoral”.​, a declarat europarlamentarul la radio RFI.