S-a aflat totul despre planul pus la cale de Florian Coldea. Fostul adjunct al SRI a intrat vrea să dea lovitura în afaceri. Acum s-a descoperit că Florian Coldea s-a asociat cu Dumitru Cocoru într-o nouă firmă care se va ocupa de afaceri imobiliare. Anul trecut, tot împreună cu Cocoru, Coldea a înființat firma STRATEGIC SYS SRL. Aceasta are ca obiect principal de activitate ”activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.

Anul trecut, Florian Coldea și Dumitru Cocoru, doi vechi colegi de muncă de la SRI, s-au asociat și și-au deschis o firmă de apartament. Anul acesta, în luna septembrie, pentru că afacerile au mers bine, cei doi au mai deschis o societate care se va ocupa de afacerile imobiliare. Este vorba de STRATEGIC ASSETS SRL, susține gazetadecluj.ro

Afacerile pe care le gestionează Florian Coldea

Obiectul de activitate constă în „Agenții imobiliare”. Cele secundare merg de la servicii de intermediere pentru cumpărarea , vânzarea și închirierea bunurilor imobiliare, pe bază de onorariu (taxa) sau contract.  E vorba și de activități de consultanță și servicii de evaluare privind cumpărarea, vânzarea și închirierea bunurilor imobiliare, pe bază de onorariu (taxa) sau contract. În plus, mai sunt incluse și activități ale agenților care încheie precontracte (angajamente scrise), în vederea realizării unei tranzacții Imobiliare”.

STRATEGIC SYS SRL, firma înființată de cei doi anul trecut are un profit frumușel: la o cifră de afaceri de 639.739 lei, profitul obținut a fost de 573.775 lei, societatea având un singur angajat. Societatea nu apare ca fiind beneficiara vreunui contract public. Sediul social al celor două firme este în București la adresa Spl. Unirii 33 Bl. M4 Sc. 2 Et. P Ap. 35. Adică într-un apartament la parter, într-o zonă umbrită din centrul orașului.

Cu cine s-a asociat fostul șef al SRI

Dumitru Cocoru mai are o firmă, pe care o deține integral, Justsys Software SRL, înființată în 2017. Datele financiare ale acestei firme sunt modeste: venituri de 99.000 de lei în 2017 și profit de 79.000 de lei, 324.000 de lei venituri în 2018 și profit de 218.000 de lei și 404.000 de lei venituri în 2019 cu profit de 248.000 de lei. În toți acești ani, firma nu a avut nici un angajat.

Potrivit sursei citate, Florian Coldea este unul dintre personajele controversate implicate într-o serie de afaceri soldate cu dosare penale. De asemenea, a fost implicat în semnarea protocoalelor prin care SRI s-a implicat activ în demersurile justiției. El a fost audiat la DNA în dosarului procurorului Mircea Negulescu. Procurorul a declarat că fostul adjunct al SRI s-ar fi implicat în ancheta care îl viza pe fostul deputat Sebastian Ghiţă.