Dumitru Dragomir a subliniat că afirmațiile făcute de Diana Șoșoacă sunt „o rușine națională”.

„Cred că presa trebuia să se sesizeze după emisiunea de la Antena 3, unde Streinu Cercel a intrat pe post și m-a amenințat să am grijă ce spun despre Covid, că poate mă îmbolnăvesc eu sau familia mea. Am vorbit cu avocații și cred că îi voi face și a doua plângere penală lui Cercel.

Mor prea mulți oameni în spitale, se adună probe din ce în ce mai multe legate de aceste protocoale. Acestea nu au nicio legătură cu medicina și încalcă jurământul lui Hippocrate. Cine ajunge la ATI are cele mai multe șanse să moară. Parchetele sunt la dispoziție”, a susținut Diana Șoșoacă, la România TV.

Dumitru Dragomir a spus clar

Dumitru Dragomir nu s-a mai putut abține și a explicat senatoarei AUR că Adrian Streinu-Cercel este „o somitate” iar afirmațiile făcute de aceasta sunt „o rușine națională”.

„Haideți doamnă. Cum să faceți așa ceva? Este o rușine națională ce vreți să faceți. Sunteți avocat, ar trebui să ajutați la legi nu să luptați împotriva somităților naționale. El este o somitate. El este profesor-doctor. Știe ce spune!”, a replicat Dumitru Dragomir.

Ce se va întâmpla în următoarele două săptămâni

Adrian Streinu-Cercel, directorul institutului „Matei Balş”, din București, a explicat, marți seară, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3, ce trebuie făcut pentru ca pandemia COVID-19, să se sfârșească în România în doar două săptămâni.

„Este o greșeală enormă ca în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute aceste vaccinuri pentru că tehnologia pe care o utilizăm este absolut revoluționară. (…)

Dacă noi nu înțelegem că suntem în pandemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră. (…) Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate.

A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Sursă foto: INQUAM / Octav Ganea