Milionarul Steinmetz si consilierul Silberstein vor face plangere la CEDO dupa ce au fost condamnati definitiv in dosarul Ferma Baneasa. Avocatul miliardarului Benyamin Steinmetz si al consultantului politic Tal Silbestein, condamnati definitiv la cate 5 ani de inchisoare in dosarul Ferma Baneasa, a anuntat ca intentioneaza sa deschida in proces la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, deoarece clientilor sai le-ar fi fost incalcate drepturile in timpul procesului din Romania, informează ziare.com.

Procesul in faza de apel, de la Inalta Curte, ar fi incalcat legea si regulile justitiei, sustine avocatul Yuval Sasson, citat de publicatia Haaretz.

Avocatul a arătat ca intentioneaza sa apeleze la instanta europeana pentru a anula sentinta definitiva.

„Dupa o achitare bine motivata, care a avea sute de pagini, de catre instanta districtuala din Romania – care a aratat, printre altele, ca ancheta inculpatilor a fost condusa intr-un mod scandalos, care a inclus falsificarea probelor din motive improprii, procurorii romani a depus recurs la Inalta Curte a Romaniei,” explica acesta.

A spus totul despre decizia instanței din România

Din pacate, mai declara Yuval Sasson, procesul de apel s-ar fi desfasurat intr-un mod in care este imposibil sa se numeasca un proces echitabil si ridica indoieli cu privire la independenta compeltului de 3 judecatori.

„Clientii mei sunt hotarati sa lupte pentru nevinovatia lor in instantele europene si suntem increzatori ca vor rasturna decizia romaneasca, asa cum au facut de mai multe ori cu privire la alte decizii ale instantelor din Romania,” conchide avocatul.

Tal Silberstein a fost consultant politic al premierilor Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu si al fostului presedinte Traian Basescu.

De altfel, și condamnarea avocatului Roșu a stârnit nemulțumiri mari în rândul avocaților, mulți considerând că judecătorii ÎCCJ au greșit. În acest sens, Baroul București lansează un atac la adresa magistraților, deși nu a fost publicată motivarea, pronunțându-se în necunoștință de cauză.