"În România, s-ar părea că nu mai este atractivă munca, din moment ce sunt atât de multe contracte de prestări servicii, pe drepturi de autor, civile şi de microînteprinderi. Adevărul este că munca este puternic taxată. Oamenii evită contractele de muncă. O plafonare a tuturor contribuţiilor sociale, să spunem, la trei salarii medii pe economie, ar scoate din zona gri foarte multe dintre aceste contracte, astfel că un contract de prestări servicii s-ar transforma în unul de muncă şi, în final, ar fi încheiate mai multe contracte de muncă decât aduce acum noul Cod al Muncii", a declarat, pentru Agerpres, Gabriel Sincu, partner la compania de consultanţă fiscală şi financiară Mazars.

Acesta a apreciat că, prin aplicare, contractele înregistrate la autorităţi vor fi "pe sume mari de bani" – vor fi "venituri mai mari la bugetul de stat, faţă de aproape nimic, cât se plăteşte acum".

Trecerea angajaţilor pe contracte de muncă le aduce acestora un spor la pensie, precum şi o protecţie faţă de angajator, ca urmare a aplicării prevederilor Codului Muncii.

În prezent, numai contribuţia angajatului la asigurările sociale de stat (CAS) este plafonată la cinci salarii medii pe economie. Plafonarea tuturor contribuţiilor sociale încasate de buget duce, inevitabil, la reducerea veniturilor statului.

"Orice modificare de fiscalitate trebuie să aibă însă în spate un studiu de impact. Mai necesară şi o viziune pe termen mediu sau chiar lung. Avem exemplul cotei unice de impozitare. În primele şase luni de aplicare, au scăzut veniturile la bugetul de stat, apoi au avut o evoluţie ascendentă. Dacă oricum ne îndatorăm, de ce n-am folosi o parte din aceşti bani ca să acoperim un deficit temporar şi a ne asigura, ulterior, o creştere sănătoasă?", a adăugat Gabriel Sincu.

În încheiere, reprezentantul Mazars a afirmat că autorităţile ar trebui să-şi asume riscul ca, pentru scurt timp, să aibă încasări mai mici, iar oamenii să fie încurajaţi să treacă de la actualul sistem de muncă la gri în care plătesc mai nimic la un sistem normal, bazat pe contract de muncă şi care le aduce beneficii sociale certe.