Compania Pirelli Ambiente, membra a Pirelli Grup, va construi pana la jumatatea anului 2008  o fabrica de filtre pentru motoare in judetul Gorj. Fabrica va avea o capacitate de 1300 de tone de filtre de carbura de siliciu anul, si va crea aproximativ 400 de locuri de munca, infomeaza un comunicat Pirelli. 

Pirelli Ambiente a incheiat pe 29 noiembrie contractul de concesionare a terenului de 10 hectare din Parcul Industrial Gorj pe care va fi construita fabrica de filtre de particule pentru echipamente originale.  

Filtrele de particule au ca scop reducerea emisiilor de particule din motoarele diesel. 

Filtrele de particule produse de Pirelli Ambiente sunt fabricate din carbura de siliciu poros, un material care are o rezistenta unica la caldura si variatii bruste de temperatura, si pot fi montat in motoarele diesel ca echipament original sau retrofit.  

Filtrele produse de Pirelli Ambiente au fost montate la cateva sute de autobuze in Italia, iar Pirelli are in curs de dezvoltare aplicatii pentru echipamente de excavatie, transport de mare tonaj, trenuri diesel si unitati generatoare de electricitate. 

In aceasta toamna Pirelli Tyre a deschis in Slatina o fabrica de anvelope moderna printr-o investitie de 170 de milioane de euro. Fabrica de anvelope Pirelli va produce anul acesta 300.000 de anvelope cu o forta de munca de 450 de angajati, urmand ca in 2007  productia sa ajunga la 2 milioane de anvelope. La capacitate maxima, fabrica de la Slatina va produce 4,5 milioane de anvelope si va avea 1000 de angajati. 

Pirelli Ambiente face parte din Pirelli Group si desfasoara activitati in domeniul  furnizarii de solutii pentru mediu si dezvoltare durabila. Din grupul Pirelli Ambiente fac parte trei companii active in diverse domenii de activitate: Pirelli Ambiente Renewable Energy in domeniul regenerarii energiei din deseuri, Pirelli Ambiente in tehnologii pentru dezvoltare durabila si Pirelli Ambiente Site Remediation in sectorul reconstructiei ecologice. 

Sursa: Capital 30 Noiembrie 2006 


Te-ar putea interesa și: