Agentiile internationale de rating Fitch si Standard&Poor’s au acordat companiei Pirelli RE Credit Servicing noi ratinguri datorita structurii organizatorice eficiente, retelei teritoriale puternice, managementului stabil si cresterii constante a portofoliului de imprumuturi NPL, informeaza un comunicat al companiei. Fitch a crescut ratingul acordat initial la “RSS2+/CSS2+” iar Standard&Poor’s la “peste medie cu o perspectiva pozitiva”.

 

Agentia Fitch a crescut ratingul serviciilor rezidentiale ale Pirelli RE Credit la “RSS2+” si ratingul serviciilor comerciale la “CSS2+”, de la RSS2, respectiv CSS2. O contributie importanta la decizia agentiei Fitch a avut-o cresterea valorii portofoliului de imprumuturi NPL administrat la aproximativ 9,2 miliarde de euro.

Standard & Poor’s a crescut ratingul acordat companiei Pirelli RE Credit de la “Peste medie”. Acesta este al doilea cel mai puternic rating care poate fi acordat de agentie. 

Pirelli RE Credit Servicing are 300 de angajati si sapte birouri in Milano, Florenta, Roma, Napoli, Bari, Palermo si Catania. In activitatile desfasurate, Pirelli RE Credit Servicing coopereaza si cu celelalte companii ale grupului Pirelli precum Pirelli RE Agency pentru evaluari imobiliare, Pirelli RE Property pentru management imobiliar si Pirelli RE Franchising pentru tranzactii imobiliare.

Sursa: Capital 26 Iunie 2007