Specialiştii companiei Falcon Electronics, cel mai mare importator şi distribuitor de echipamente electronice after market pentru autovehicule din România, estimează că piaţa securităţii auto valorează în acest moment aproximativ 3,6 milioane de euro, din care vânzările Falcon pe acest tip de produse s-au situat, în prima jumătate a lui 2008, în jurul sumei de 1,35 milioane de euro, 75% din ele reprezentând marca Viper.

Falcon Electronics a vândut 30.000 de astfel de sisteme în prima jumătate a acestui an, cota de piaţă a companiei pe această categorie fiind de 38%. Comparativ cu prima jumătate a anului trecut, vânzările Falcon la sisteme de securitate auto au crescut cu 7,66%, iar pentru întreg anul 2008 se preconizează o creştere totală de 11%, ceea ce reflectă direct tendinţa pieţei securităţii auto. Aceasta înseamnă că Falcon va înregistra la finalul acestui an vânzări de aproximativ 2,8 milioane de euro, traduse într-un număr de 61.500 de sisteme de securitate pentru autoevhicule. Pentru 2008, compania Falcon Electronics mizează pe o creştere a pieţei de sisteme de securitate premium, cu funcţii multiple, cum ar fi pornirea motorului din telecomandă sau anularea alarmelor false.

Dacă în 2007 Falcon Electronics a înregistrat o cifră de afaceri de 14,3 milioane de euro, cu 70% mai mare faţă de 2006, pentru acest an compania îşi propune o creştere a cifrei de afaceri cu circa 30%.  „Ne propunem să realizăm acest obiectiv atât prin lărgirea pieţei de sisteme de securitate, unde suntem lideri, cât şi prin deschiderea de noi puncte de lucru în ţară. Falcon deţine deja două puncte de lucru în Timişoara şi Braşov, iar în curând ne vom extinde şi în Iaşi”, a declarat Cristian Filip, directorul de marketing al Falcon Electronics.