Foarte puține companii americane au declarat că au intentia să mărească salariile în următoarele șase luni, în timp ce mai multe au în plan concedieri. În iulie însă, multe dintre aceste companii declarau că vor angaja oameni noi. De asemenea, ponderea firmelor care au în plan să crească prețurile serviciilor sau produselor pe care le oferă este cea mai mică din ultimii doi ani. Astfel, numărul companiilor care au declarat că vor face angajări în perioada următoare a scăzut la 29%, de la 43%, din iulie anul acesta. Mai mult de jumătate din companii au declarat că nu plănuiesc nicio schimbare în staff-ul actual, cu 10% mai multe decât acum șase luni. Aproape 12% previzionează tăieri de salarii, cu 8% mai multe decât la precedentul sondaj, din iulie anul acesta. Companiile vor fi zgârcite și cu achizițiile, astfel că diferența dintre numărul directorilor care au în plan achiziții de echipamente noi în următoarele 12 luni și cei care nu vor cheltui bani pe aceste lucruri a ajuns la un index de 41, cu 9 puncte mai puțin decât în iulie.
Oamenii de afaceri sunt îngrijorați în privința crizei din Europa, iar 30% dintre aceștia anticipează că aceasta va cauza un declin în vânzări la începutul anului viitor. "Așteptările sunt limitate, iar oamenii de afaceri sunt mai prudenți decât niciodată", a spus Shawn DuBravac, economist-șef la Asociația Consumatorilor de Produse Electronice din Arlington, Virginia, după ce analizat rezultatele sondajului.
20% dintre directorii de companii americane învinuiesc criza din Europa pentru vânzările proaste din ulrimul an, iar 85% dintre ei cred că 2012 nu va aduce decât o înrăutățire a acestei situații. Sondajul ca evaluat răspunsurile a 70 de companii membre NABE.