Preţurile la apartamente au înregistrat în luna iunie o scădere uşoară, la fel ca şi numărul de oferte scoase la vânzare. Acest trend indică o stabilizare a pieţei imobiliare, potrivit celei mai noi analize realizate de  AnunturiParticulari.ro.

Potrivit statisticii, trendul descendent al preţurilor, care s-a menţinut începând de anul trecut, încă mai persistă, dar începe uşor să lase loc echilibrului pe această piaţă.

Această stabilizare vine pe fondul depăşirii impactului psihologic provocat de schimbările bruşte din piaţă.

Raportat la perioada similară a anului trecut, numărul de oferte scoase pe piaţă a ajuns la jumătatea, iar preţurile actuale se apropie de nivelul de 60% faţă de cele din iunie 2008.

Oferte la jumătate faţă de 2008

În luna iunie din acest an, numărul de apartamente scoase la vânzare în Bucureşti a scăzut cu un procent nesemnificativ faţă de luna precedentă. Această tendinţă a fost influenţată în principal de ofertele de garsoniere şi apartamente de 2 camere, pentru care se constată micşorari cu procente de 6-7%.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (iunie 2008), se remarcă o scădere drastică a numărului de oferte, de 49%. Faţă de iunie 2007 se remarcă o scădere de aproximativ 26,4%.

În iunie, preţuri mai mici cu 39% faţă de 2008

În ceea ce priveşte preţurile, s-au înregistrat scăderi uşoare faţă de luna mai a anului curent. În medie, pentru o garsonieră a fost solicitat un preţ iniţial de aproximativ 45.000 de euro, pentru apartamentele de 2 camere 70.000 de euro, pentru cele de 3 camere 94.300 de euro. Apartamentele de 4 camere au fost oferite spre vânzare cu un preţ mediu iniţial de aproximativ 124.000 de euro.

Faţă de luna iunie a anului trecut, preţul mediu pentru apartamentele de 4 camere din Bucureşti a înregistrat o reducere de circa 56.000 de euro. Cea mai mare depreciere a fost cunoscută de preţul apartamentelor cu 2 camere, are a scăzut cu aproximativ 39% faţă de aceeaşi perioadă din 2008.

Raportat la anul 2007, preţurile medii solicitate de proprietari au înregistrat reduceri cu procente între 17% şi 22%.

Statistica are la bază ofertele imobiliare din Bucureşti, publicate de persoanele particulare în toată presa scrisă şi pe Internet, iar preţul mediu este obţinut pe baza preţurilor solicitate iniţial de proprietari.

SURSA: AnunţuriParticulari.ro