Piata locala de electronice, electrocasnice si IT&C nu va inregistra in acest an un avans, cu toate ca intial fusese prevazuta o crestere de 15% fata de anul trecut, a declarat Dragos Simion, presedintele Consiliului de Administratie al Flamingo International.

„In primele noua luni ale anului in curs piata de retail IT&C a inregistrat o crestere de doar 10%, sub nivelul anuntat intial, iar pana la finele anului isi va continua trendul dscendent astfel incat cresterea pentru inregul an 2008 va fi de 0%” a spus Dragos Simion.

Aceasta scadere accentuata a pietei de electronice, electrocasnice si IT&C este detreminata de criza financiara globala si de inasprirea conditiilor de creditare de catre BNR, a mai adaugat reprezentantul companiei.

Pentru prima jumatate a anului 2009, Dragos Simion a estimat o scadere de 10-15% a pietei de profil, pentru ca in a doua parte a anului aceasta sa revina pe cresteri.

Cele mai afectate companii de actuala criza financiara sunt companiile mici care nu vor putea rezista pe piata, este de parere reprezentantul Flamingo International. „Putem asista chiar la fuziuni intre micile companii care vor incerca astfel sa supravietuiasa in conditiile actuale. La nivel mai mare nu cred ca vor exista deocamadata fuziuni”, a adaugat presedintele companiei. Acesta considera ca rearanjarea pietei este benefica iar cota de piata a micilor jucatori va fi preluata de catre marile companii si hipermarketuri.

Flamingo International se afla pe piata din Romania incepnad din anul 1994, axandu-se pe comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Din 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.