„Vânzările din piaţa de Do It Yourself (DIY) din România vor scădea cu 15 la sută în 2010, comparativ cu cele de anul trecut. BauMax va înregistra o scădere a cifrei de afaceri cu zece la sută, vom avea rezultat negativ. Dacă vom consolida magazinele vom finaliza anul pe plus, după o scădere cu şase la sută în 2009“, a afirmat Alexander Frech.

De asemenea, Bricostore va finaliza anul 2010 cu o cifră de afaceri în scădere cu 15 la sută.

„Vom încheia acest an cu un rezultat negativ. Cifra de afaceri va scădea cu 15 la sută. Aceasta eeste influenţată de scăderea pieţei“, a precizat directorul general al Bricostore România, Isabelle Pleska.

Reprezentantul Bricostore a menţionat că firma a amânat deschiderea unui magazin în Drobeta Turnu-Severin care ar fi trebuit să fie inaugurat în iarna anului 2010 pentru primăvara anului 2011.

„Nu am fi luat decizia amânării deschiderii magazinului în aceeaşi perioadă a anului 2008. Dar în contextul actual, când ştim că vânzările vor fi scăzute în această iarnă, am preferat să amânăm deschiderea magazinului din Drobeta Turnu-Severin“, a afirmat aceasta.
SURSA: Agerpres