Artistul Phil Collins, fost membru al formatiei Genesis si cantaret solo de succes, are de ce sa fie mandru. Dealer-ul britanic de automobile de lux HR Owen, al carui actionar majoritar este, o duce foarte bine.

 

HR Owen se lauda ca a vandut mai multe automobile de lux in aceste vremuri de recesiune economica si petrol scump decat in vremurile bune. Masini precum Bentley Brooklands Ferrari Scuderia, Maserati GranTurismo sau Rolls-Royce Phantom cu preturi ce ajung pana la 600.000 de euro sunt cumparate ca painea calda de marii jucatori din industria petrolului sau de oameni de afaceri „nouveau riches” din India si China, care vor sa isi etaleze succesul financiar la volanul unui RR sau Bentley.

 

In primul semestru din 2008, profitul dealer-ului au crescut cu 28% fata de aceeasi perioada a lui 2007. HR Owen, care detine 10 francize in Marea Britanie, in special in Londra dar si Manchester, a anuntat chiar ca, datorita rezultatelor bune, va renunta sa mai vanda marci mai populare, precum Volvo, care nu reusesc sa atinga o marja a profitului satisfacatoare. Compania a vandut deja 40 de showromm-uri ce detineau si marci „de volum” pentru a se putea specializa pe o nisa ultra-scumpa, cea a automobilelor de lux.

 

Hr Owen este vazut in Marea Britanie drept cel mai important vanzator de Bentley, Bugatti, Ferrari si Rolls-Royce.

 

Sursa: The Guardian