Având la bază conceptual Wild Rubis al mărcii-soră Citroen, viitorul Peugeot 6008 este programat pentru lansare în primăvara anului viitor, la expoziția auto de la Beijing. Unele voci susțin că este posibil ca premiera modială să aibă loc chiar mai devreme, la Geneva Motor Show.
De fapt, atractivul concept Wild Rubis va sta la baza a două modele, în afara modelului 6008 sub brand Peugeot, fiind gata să iasă la lumină și Citroen DSX. Având aceeași bază tehnică, cele două model ear trebui să aibă o lungime de 4,7 metri și o lățime de 1,95 metri. Asta înseamnă că viitoarele SUV-uri ale PSA nu vor beneficia de revoluționara platformă EMP2 utilizată pentru noul 308 ci una preluată de la modelul 508.
Ca și concurenții de la Ford, cu care Capital a discutat la Frankfurt Motor Show, oficialii PSA susțin că au neapărată nevoie de modele care să tindă către zona premium unde profiturile sunt mai mari. „Avem clar nevoie de acea zonă a pieței. În cazul viitorului SUV singura întrebare rămasă fără răspuns este dacă versiunea europeană va avea tracțiune integral sau doar pe puntea față. În Europa, 80% dintre SUV-urile cumpărate au tracțiune 4X2”, a declarat Maxime Picat, șeful Peugeot adăugând și că „vom continua să împingem marca noastră către zona superioară a pieței. Este o prioritate pentru anii care vin”.