Ieri, capital.ro scria că în prima săptămână a lunii decembrie, petroliștii au majorat prețurile carburanților cu până la 11 bani/litru. Cea mai mare creștere a fost aplicată de Rompetrol, care a introdus pe piață carburanți specifici sezonului rece, adică cu aditivi speciali, de aici venind și o parte a creșterii (8 bani/litru la benzene, respectiv 11 bani/litru la sortimentele de motorină).

În cazul OMV Petrom, în prima săptămână a lunii decembrie prețurile au crescut cu 3 bani/litru la benzină și cu 4 bani la sortimentele de motorină.

Miercuri, începând cu ora 00:00, în stațiile Petrom s-a aplicat o reducere la prețurile carburanților. Astfel, benzina s-a ieftinit cu 3 bani/litru, adică exact cu valoarea cu care a fost majorat prețul anterior, iar la motorină prețurile au scăzut cu 5 bani/litru, după ce zilele trecute a fost aplicată o scumpire de 4 bani/litru.

Celelalte două mari companii, Rompetrol și Lukoil, încă nu au efectuat modificări, dar este posibil ca în zilele următoare să fie effectuate modificări și în cazul celor două companii.