Potrivit unui comunicat al APIA, remis luni AGERPRES, suma totală alocată României din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) se ridică la 877,27 milioane de euro pentru această schemă de plată.

Plăţile efectuate în acest an arată că a fost depăşit cu 4,64% pragul minim de 95% stabilit conform Regulamentului (CE) nr. 883/2006, în acelaşi timp fiind evitate penalizările pentru plăţile întârziate.

De asemenea, APIA a efectuat plăţi în valoare de 4,97 milioane de euro, reprezentând plata aferentă ‘Schemei de plată separată pentru zahăr’, cuantificându-se printr-un procent de 98,4 % din plafonul alocat, iar pentru "Schema de plăţi tranzitorii pentru tomate destinate procesării" s-au efectuat plăţi în valoare de 842.300 euro, reprezentând un procent de 96,9 % din suma alocată acestei măsuri.

În acelaşi timp în campania 2011 au fost efectuate plăţi naţionale directe complementare (PNDC1) în valoare de 208,8 milioane euro, iar sursa de finanţare pentru această masură a fost Bugetul Naţional (BN).

Schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din FEGA şi din Bugetul Naţional, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Sursa: Agerpres